tisdag 23 september 2008

(Såld) Till salu: Zlatan



Här är Zlatan, den störste i kullen. Han har blivit en riktigt stor och kraftig kille, mycket gosig och social, lugn och sansad, men vet också hur man håller igång! Han är en riktig nallebjörn. Skulle passa utmärkt i en barnfamilj.

Såld (Till salu): Zorro



Här är Zorro, glad och livlig liten kille med huvudet på skaft! Skulle passa bra till agility t ex. Eller bara som en go´ kompis i vått och torrt. Att han är söt som en karamell gör ju inte saken sämre...När han föddes vägde han 186 gram, idag har han växt till sej en aning: 2300 gram.

SÅLD (Till salu): Zonja




Nu börjar det dra ihop sej: valparna är i 8:e veckan, och på torsdag bär det av till veterinären för besiktning, chipmärkning och vaccinering. En valp ska flytta hemifrån redan torsdag kväll. På fredag är det exakt 8 veckor se'n dom föddes. De här veckorna har gått Jättefort! Fascinerande att se hur fort valparna vuxit, och utvecklats till olika personligheter.
Här är Zonja, hon väger nu 2400 gram. När hon föddes vägde hon 198 g, så det är lite skillnad...Hon är en cool tjej med alla 4 tassarna på jorden. Gladlynt, vänlig och med mycket humor! Passar inte galosherna så är hon inte sen att klaga: hon har redan börjat 'prata'!

måndag 22 september 2008

Mera Zlatan


Idag var han väldigt trött efter utevistelsen. Han ser ut som om han inte har ett ben i kroppen...

torsdag 18 september 2008

Zlatan!




Här är han, den store stjärnan ;)Visst ser han jätteledsen ut...men han är en jätteglad och gosig kille. Lite rosa på nosen är han, och fortfarande störst i kullen. Blir säkert en riktigt mysig herre med tiden! Han ligger platt med bakbenen rätt ut, det gör alla mina vuxna hundar också. Väldigt sött!

onsdag 17 september 2008

Zorro, också han nästan 7 veckor ;)


I går kväll var Zorro så trött att Nisse kunde lyfta honom utan att han vaknade...det är jobbigt att vara en liten valp när världen visar sej bli större och större för var dag. Klart man måste ta sej en rejäl tupplur på kvällen!

Zingo, nästan 7 veckor


Zingo mörknar mer och mer, ja det gör de andra ljusa valparna också, men Zingo var redan från början tämligen mörk. Jag antar att han till slut blir guldfärgad.

Zonja, nästan 7 veckor



Zonja är störst av tikarna. Hon har den där Väldigt Ledsna looken...hon och brorsan Zlatan ser ut att var kroniskt deprimerade, men det är bara en image :0) Zonja är en väldigt gosig och kelen liten vovve, och kommer ofta fram för att bli gullad med. Hon har redan börjat med det jag kallar 'nospetning'=en liten diskret puff på mitt ben med nosen, så jag ska uppmärksamma att hon vill nå'nting.

tisdag 16 september 2008

Zara snart 7 veckor




Man har blivit en riktigt näpen liten sötnos. Underbettet ger bara extra karaktär åt det lilla ansiktet.

Ute på grönbete





När det är torrt väder släpper jag gärna ut valparna i trädgården. Där rasar dom runt på olika äventyr, med pappa Sigge som lekledare. Leka kollar läget och ingriper emellanåt, medan mamma Hjördis stilla övervakar det hela.

Leka med Sigge


Om Leka är lite trist så är pappa Sigge betydligt roligare! Han ser till att hålla igång, och lär valparna både det ena och det andra. Roligast är när man får jaga farsan ute i trädgården! Här är det Zlatan som är på väg att attackera.

Lovis



Här har Lovis fått ta plats i fåtöljen. Fint att ha lite överblick ;)Tänk att hon fick plats i min handflata när hon var 3 dagar...man har minsann vuxit till sej!

Leka med Leka


Storasyster Leka var måttligt road (men snäll) i början...nu har hon vant sej, och sover gärna med de små.

måndag 15 september 2008

Zara och Lovis



Här är vi 5 veckor gamla!

söndag 14 september 2008

Hela gänget samlat!


Snark snark....jobbigt att leka och fara runt! Nu när valparna är mer rörliga får dom även vara ute i köket. Det tycker dom är jättekul; att världen kan vara SÅ stor! Men det är skönt att krypa ihop med syskonen 'hemma' i hundrummet (=musikrummet i vanliga fall...) och vila en stund.

Lovis...


...är redan döpt av sina blivande ägare. Hon är en mycket efterlängtad liten tjej! Såhär såg hon ut 20 augusti.

Zingo


Här är Zingo den 23 augusti. Han är mörkt beige till färgen redan nu, mörkast av de ljusa valparna.

Tyzon


Tyzon vägde prick 800 g den 23 augusti. Vilken bestämd profil han har!

Zonja


Såhär såg Zonja ut den 20 augusti, alltså nästan 3 veckor gammal! Hon är störst av tikarna.

lördag 13 september 2008

Zlatan


Zlatan var först med att spränga 'Ett Hekto'-gränsen 23 augusti: 1006 gram!!

Zorro


Den 23 augusti vägde han hela 858 gram!

fredag 12 september 2008

Tazza


Det här är Tazza. Henne ska jag behålla, för hon har hela tiden påmint så mycket om mormor Maya!

Lilla Svarta Zara...



...kallar vi denna sötnos! På bilden där hon räcker ut tungan är hon knappt 3 veckor. På den andra bilden ser hon ut att titta med bara ena ögat...hon verkar ha byggt upp en vana vid att göra miner på bild ;) Här har hon hunnit bli 5 veckor.

Tjocka släkten


Här är hela släkten samlad på trappan: Sigge som baby, Hjördis i mitten, hennes mamma Maya (gick tyvärr bort i april i år, på sitt 13:e år) och längst fram valparnas halvsyster Leka. Hennes pappa är 80% Chihuahua och 20% Papillon. Troligen kommer de ljusa i valpkullen att få ungefär samma guld/beige/fjordhästfärg som Leka. Tendensen har tidigare varit att de mörka valparna ljusnar, och de ljusa mörknar, och det ser ut att gå samma väg med de här valparna.

Hjördis


Såhär ser Hjördis ut i helfigur. Hon tyckte INTE om att posera...det syns också på bilden.

1 augusti 2008



Först stoltserar pappa Sixten, Sigge till vardags. Och så kommer den nyfödda valpkullen med mamma Hjördis. Allt gick snabbt och fint, som på räls. Den största valpen, en hanne som vi senare döpte till Zlatan, vägde 224 g när han föddes, och den minsta, en hanne som fick namnet Tyson, 176 g.
Mamma Hjördis väger 10 kg och Sigge 9. Sigge är högbent, medan Hjördis är mer Västgöta-kortbent. Båda är mycket vackra med lång päls och förtjusande plymsvansar! Fast på bilden är Sigge nyklippt. Och blöt, eftersom han just tagit ett bad ute i skogen...